Blogg

Ändrade planer

Ändrade planer igen!

Vi ska trots allt åka till Ekenäs Riddarspel. De firar 20 års jubileum i år och ville jättegärna ha oss med. För oss blir det 5:e året vi är med. Det känns bra! Vi kommer att åka med en mindre grupp, kanske bara två hästar. Alla som vill är välkomna att vara med och hjälpa till. Vill du veta mera så kontakta Lotta eller Per.

Vi vill också ha flera deltagare till vår PILGRIMSRITT FÖR UNGA 2-3/6. En härlig långritt med övernattning! Anmäl dig snarast om du vill vara med!

Idag har vi fätt kattungar, Svea har fått tre ungar, två rödvita och en spräcklig. Sockan har också fått ungar men dem har vi inte sett ännu.

Vi har fått extra hjälp i stallet, en kille som heter Henning har praktik hos oss. Det känns bra och vi hälsar Henning välkommen och hoppas han ska trivas hos oss!

Missa inte heller klubbens städdag Söndag 20/5!

Det finns fortfarande platser kvar till sommarens ridläger, välkomna med anmälan.

Nu har vi vänt på dygnet så hästarna går ute på natten, skönt för både oss och hästarna

Efter två dagars regn längtar vi nu efter sol och värme.

Ha det bra!


Roligt och tråkigt!

Tråkiga  och roliga nyheter

Tyvärr har vi inte fått tillräckligt många intresserade för att åka till riddarspelen på Ekenäs i år. Vi tycker att det är tråkigt men det blir helt enkelt för mycket jobb om vi inte är tillräckligt med folk.

Vi vill ändå gärna fortsätta med riddargruppen och hoppas kunna åka nästa år igen. Pingst afton lördag 26/5 är det Birgittadagar i Vadstena och vi satsar på att vara med där i stället, vi ska ha riddartema, rida med i paraden, ha uppvisning och ponnyridning!

Nästa träff för riddare är onsdag 2/5 kl: 18:00 Välkomna då!

 

En annan tråkig sak är att vår ko Stella har rymt ur hagen (hon gick snällt in igen) och ätit upp nästan alla fina påskliljor som Clara och jag satt utaför dasset och som snart skulle blommat   - dumma ko!

 

I söndags var jag med några vänner från vårt gamla stall och red shirehäst på Fattiggården i Horn. Det var kul, stora snälla hästar och trevligt värdskap. Jag fick ett piggt  och känsligt sto som hette Mary. Hon var jättetrevlig och kändes inte alls tung att rida trots att hon var stor (hon var dock ninst av deras hästar). De hade bomlösa sadlar till hästarna, jag har aldrig ridit i en sådan förut men den var väldigt mjuk och skön. Fördelen var att samma sadel passade på flera hästar, nackdelen att den gärna ville glida så man fick spänna sadelgjorden ganska rejält

.2012-04-22_12-56-16_28

 

 

Matilda är i skåne nära Flyinge på praktik och ska vara där i 6 veckor. Hoppas hon får kul och trivs!


Påsklovet

Nu är påsklovet slut och ridningen igång som vanligt igen. Vi har sluppit mera snö även om jag hörde av vår hovslagare att det var snöstorm i Linköping idag , här skiner solen

Nu laddar vi för sommarläger, information om årets läger finns nu under kurser och läger samt i stallet.

Vi vill gärna ha flera deltagare till:

Märke 1 kurs, lördagar kl 12:00

Riddarträning Onsdag kl 18:00

Pilgrimsritt för ungdomar 2-3/6

Tveka inte att höra av dig till Lotta om du är intresserad!

Här kommer lite bilder från våra roliga aktiviteter på påsklovet!

På tisdagen hade vi uppvisningstävling "häst vid hand" först gjorde vi hästarna riktigt fina och sen visade upp dem!

Påsklov 2012 009 Påsklov 2012 011

På onsdagen hade vi maskeradhoppning, Många duktiga ekipage som fick rosett för felfri ritt och pris för bästa utklädnad röstades fram!

Påsklov 2012 021 Påsklov 2012 023

Fler bilder här!!

 


Vårtecken

Tiden går fort och snart är det påsk. Nästan halva ridterminen har gått och det är vår i luften. I helgen hade vi skötarkurs och sju hästar fick skötare   Det var Ronja, Lordi, Wilma, Nemi, Bellona, Quito och Grim. Nu har snart alla hästar en fodervärd, medryttare eller skötare, det är jättekul tycker vi. Hoppas på att kunna ha träffar där vi kan öva mera på att ta hand om hästarna på ett bra sätt.

Vi kommer att ha påsklovsaktiviteter  vecka 15. Det blir uppvisningstävling, maskeradhoppning, gymkhana och dressyr. Anmäl dig på lista i stallet eller till Lotta tel. 0702-676 376

Vi har haft besök av Annelie Witterskog från projektet "ung i Vadstena" Hoppas att vi kan bidra till en meningsfull fritid för Vadstenas ungdomar, ponnypyssel/stallfritids och teoriträffar diskuterade vi.

12-13 Maj är det dags för Ekenäs riddarspel och vi ska förståss vara med med riddare och ponnyer. Vi hoppas att det är många som vill följa med! Om du är intresserad så kom på riddarträffarna onsdagar jämna veckor kl 18:00, anmäl intresse till Lotta. Det kostar 100 kr/träff.

Första helgen i Juni kommer vi att ha en pilgrimsritt för ungdomar tillsammans med Tåkernbygdens ridklubb och Östgöta Dals församling, då vi rider till Njässa där vi övernattar, badar och umgås. Begränsat antal platser. Först till kvarn. Anmäl till Lotta 0702-676 376

Vi har också två pilgrimsritter för vuxna tilsammans med pilgrimcentrum. 26-27/5 och 1-2/9. Anmälan via pilgrmcentrums hemsida.

Glad Påsk önskar vi er alla!

Fanny


Nyza!

Vi har hart ett härligt sportlov med läger där vi red och jobbade med horsemanship både från marken och uppsuttet. På tisdagen var det så fint väder att vi kunde sitta ute på verandan och äta lunch

På tordsagen var vi i Linköping och hämtade en ny familjemedlem - Nyza!

2012-02-25_09-16-37_99

Hon är en australian shepard valp på 9 veckor. Redan en stallhund!!

Nästa vecka börjar ridskolans vårtermin. På lördagar är det en ny grupp, ridlekis kl 11:00-12:30. Därför har knatteridningen fått flytta fram och är 12:30-13:00.

Det känns som om det blir en tidig vår i år. Isen har försvunnit och ridbanan är ok. Nytt för den här terminen är att vi ska ha en riddargrupp varannan onsdag, På fredagar jämna veckor dressyrträning ocg onsdagar udda veckor hoppträning.

Fiddeli är bättre i sitt ben men kan inte vara med på lektionerna ännu, Hugo har fått en hålvägg i ena bakhoven och vilar också. Joggan är fortfarande inte bra i sitt bakknä och ska få mera behandling. För övrigt mår alla hästarna bra och är pigga och glada

Stallhälsning / Lotta


Vårkänsla

Idag var det ljust när jag gick hem från stallet kl. halv sex, härligt!! Trots snö och kyla känns det som om våren är på väg

Den här veckan har vi haft sista tillfället med ponnypyssel för denna omgången. Det har varit jättekul och vi hoppas kunna fortsätta med mera pyssel senare. I tisdags gjorde vi ponnyerna fina och så gjorde vi en häst tårta till Fanny som fyller 25 år i år!!

2012-02-17 008

Vi lekte hela havet stormar i snöstormen med hästarna   Emma & Bellona vann!!

Igår hade vi ponnylektion där vi jobbade över bommar, ponnyerna var jättepigga och det blev mycket fart och väldigt roligt.

 

Vi har också haft besök av bävern igen som har fällt en av våra stora aspar!

2012-02-17 0052012-02-17 004

Nästa vecka är det sportlov och då ska vi ha läger med ridning och horsemanship träning och annat kul.

Sen börjar ju lektionerna vecka 9, så då blir det full fart igen.

Vi ses!

 


Sportlovs aktiviteter

Nu startar snart ridskolans vårtermin! Ni som har anmält er har fått information via mail. Det finns några platser kvar i grupperna så om ni är ridsugna är ni välkomna att höra av er.

Nästa vecka är det sista veckan för ponnypyssel, vi har haft jättekul och hoppas kunna fortsätta längre fram.

På sportlovet vecka 8 har vi flera aktiviteter:

Läger för barn/ungdomar måndag-onsdag 10:00-14:00. Vi kommer att rida och jobba med hästarna med focus på horsemanship.

Torsdag kl 14:00 ha vi prova på tävling i ponnyagility!

Vi har också komma igång kurs för vuxna/ungdom, inriktning dressyr. Måndag - onsdag för ridvana och fredag - söndag för nybörjare.

Välkomna med anmälan till kolsbro@telia.com eller 0702-676 376

 

Vi har också planerat en månskensritt den 10/3 kl. 20:00. Att rida ut i fullmånens sken är en speciell känsla.

Välkomna önskar

alla vi på Kolsbro

 

 


Årsmöte Tåkernbygdens Ridklubb

Igår var Anette och Stina från Östergötlands ridsportförbund hos oss och kollade och träffade klubben. Det är för att Tåkernbygdens ridklubb ska bli ansluten till ridsportförbundet. Då kan vi ordna tävlingar och ställa ut licenser   På lördag är det årsmöte hos Susanne och Bosse. Kontakta Susanne om du vill komm

Välkomna på Årsmöte
Lördagen den 11 februari 2012 kl 10.00 i Säby Örberga.

Osa: till susannekilander@msn.com
eller 0143-10184
 


Skötarkurs

Tack alla som kom på skötarkursen och gjorde den så lyckad!  Det var jättekul och känns bra att  6 av hästarna har fått skötare som kan ge dem lite guldkant och pyssla om dem lite extra!

20120115 005

På kursen gick vi igenom vad en skötare får göra och hur man hanterar hästen säkert. Söndagen började vi kl 8 på morgonen och hade stalltjänst. Alla fick hjälpa till att fodra, leda ut hästar och mocka. Skötarna fick också sköta om "sina" hästar och vi gick en liten promenad. Alla var jätteduktiga och intresserade

 

Vädret har verkligen varit växlande nu, i torsdags blåste det så man knappt kunde stå rak. Annars är det ömsom fruset eller lera och då känns lite fruset ändå bäst. Hoppas på lite snö så vi kan tolka på skidor efter häst på ponnypysslet någon tisdag.

Missa inte Tåkernbygdens Ridklubbs årsmöte Lördag 11/2 kl 10:00 hos Bosse & Susanne i Säby!

Vi ses

/Lotta


2012

God Fortsättning!

Hoppas ni haft en härlig jul

Nu drar vi igång 2012 med full fart

Så här års går ju mycket tid åt att sköta hästar och stall. Fodring, utsläpp, mockning, fodring, insläpp, fodring. Ibland tycker man inte att man hinner något annat när dagarna är korta och det fort blir mörkt.

Men nu känns det att dagarna börjar bli längre. Snön lyser ju också upp! Nu blir det ju lite hårt på ridbanan så ridpassen blir ganska lugna, bra för både ryttare och hästar att komma igång

Vi har laddat med massor av aktiviteter:

Denna veckan startar vi ridningen för medryttare och fodervärdar och andra ridsugna. Måndagar 18:00 Vuxna/ungdomar 160kr. Torsdagar 17:00 Ponny 125kr.

På tisdagar 16:00-18:30 har vi ponnypyssel 120kr. Vi vill gärna ha flera deltagare, anmäl till Lotta 0702-676 376

 

Vi kommer också ha extra hoppträningar onsdagar udda veckor kl 18:00 dressyrträningar fredagar jämna veckor, i grupper om max 4 elever. Pris ponny/junior 150:- Häst/senior 200:-. Fodervärd/medryttare 50 kr rabatt när ni väljer att byta ut ett av era fria ridpass mot träning. Som fodervärd/medryttare kan du också välja dessa som dina ordinarie lektioner om du vill, kontakta Lotta om du är intresserad.

 

Vårterminen startar v. 9 Måndagen 29/2.

 

Från vårteminen vecka 9 kommer vi också starta en riddargrupp på onsdagar jämna veckor kl. 18:00. Där välkomnar vi både vuxna och barn. Vi kommer att träna att rida med enhandsfattning, och att rida säkert med vapen, svärd, lans mm. Vi miljötränar också våra hästar och vänjer dem vid tornerspelsutrustning. Målet är att kunna visa upp oss vid olika evenemang ex. Ekenäs riddarspel.Vi planerar också att ha riddarträffar där vi tillverkar utrustning, hantverkar, tränar med vapen och mycket mer!

Pris 100kr/gång eller 500kr för 6 ggr. Frågor och anmälan till Lotta 0702-676 376

 

Prishöjning frm. 1/1 2012, ponnylektioner kostar 125 kr.

Medryttaravgift ponny/junior(tom 20år) 800kr/månad, senior häst/ponny 1000kr/månad.

Fodervärd ponny/junior 1200kr/månad, senior häst/ponny 1500 kr/månad.

Rabatt vid stalltjänst 200kr.

 

Missa inte att du kan bli skötare på en häst hos oss utan kostnad. Du måste rida hos oss och själv kunna ta in din häst och sköta den. Lämplig ålder minst 9 år. För att bli skötare ska du gå en skötarkurs. Planerad kurs är lördag 14/1 kl. 14:00-16:30 och söndag 15/1 kl 8:00-12:00. Man måste delta båda dagarna. Kursen är kostnadsfri.

 

Vänliga hälsningar Lotta & Per med familj

 RSS

 

 MIXTRA 

blev 2019 års

"alla hjärtans häst"

 

med 31,3%  av rösterna

Mixtra2

 

 OLIVIA    

blev 2016 års

"alla hjärtans häst"

med 37,5% av rösterna

Olivia

 

 

  CLOUDY

blev 2015 års

"alla hjärtans häst"

med 28,1% av rösterna

20101120 105

 

 FANNY

blev 2014 års

"alla hjärtans häst"

med

29% av rösterna

 

Fanny

 

«maj 2021»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Kolsbro 2019
Januari
Tillbakablick 2017
Ida
Ida på kurs
Ida Bloggar om centrerad ridning!
Tråkigt och Roligt
Hästar
Sommaren!
Vår i luften

Senast kommenterade
Ida
Föl!
Vårkänsla
Skötarkurs
Hösthälsning
Junihälsning!
Ridläger
2010
Nu är det sommar
Körutflykt och hoppträning

Kategorier
Veckans övning

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008

Sommar 2013

SDC10022
SDC10009
2013-06-20_12-03-31_384
2013-07-16_17-57-03_938
2013-07-13_14-47-38_495
2013-07-07_12-37-14_430
2013-07-05_17-37-35_894
2013-07-01_14-01-00_421
2013-06-28_11-31-07_63
2013-06-19_18-28-10_981
2013-06-14_18-02-56_562
2013-06-14_19-07-40_249
2013-06-14_18-02-29_94
SDC10152
1370438773353
Långritt 16
1368286107584
1368526324155
Långritt5
Långritt12
SDC10105
Pilgrimsritt maj 2013