Blogg

Gott Nytt År

2011 avslutades med strålande väder och en promenad till Tåkern

December 2011 075

 

Under jullovet har vi haft ett blåsigt men trevligt läger med massor av hästpyssel, ridning och lite horsemanship.

Veckan före jul hade vi vilovecka och veterinären var här och vaccinerade hästarna. Vi fick ringa veterinären tidigare än vi räknat med för Fiddeli rymde ur hagen och skadade sig på benet   Hon skar upp framsidan på bakbenet ända in till benet. En duktig veterinär kom och sydde, ca 30 stygn! på stackars Fiddeli och sedan fick hon bandage och vila. Hon har piggnat till bra och går på benet så det ser ut att hon kan bli frisk igen, hon är ju också ung och har framtiden för sig!

December 2011 068 

Luciashowen gick jättebra i år och vi hade lite nya nummer, favoriten var nog Quito som "Rudolf med röda mulen"

Vår knatteridning blev så populär att vi fick dela upp den i två grupper. Vi har haft nya aktiviteter i år, en lyckad pilgrimsritt tillsammans med pilgrimcentrum och två nya ritter är planerade till nästa år. Vi startade ponnypyssel som har varit jättekul, bland annat provade vi ponnyagility. Ponnypyssel fortsätter även i år och vi har plats för fler deltagare!

Januari började ju med is och snö, men tillslut kunde vi komma igång med ridningen. Vi har jobbat mycket med horsemanship/hästhantering från marken och uppsuttet för att få ett bättre samspel och trygga hästar.

Det var ett härligt gäng som åkte till Ekenäs riddarspel, vi har haft ridläger, spökkväll och några elever har tagit märke 1

Årets vårterminsavslutning bjöd på gymkhana och var jätterolig och populär, höstterminen avslutades som vanligt med hubertusjakt.

Vi fick en fin fölunge i April, en liten Welsh hingst som fick heta Sputnik. Han är en tuff liten kille som inte har några problem med att gå in i stallet eller bli ledd utan mamma Bellona nu.

Tjalle fick flytta till trapalanda den 19/10 2011. Vi kommer att sakna honom.

En grupp engagerade elever har tagit initiativ till att bilda en ridklubb med säte hos oss! Det tycker vi är jättekul och ser fram emot många trevligheter tillsamans med Tåkernbygdens ridklubb!

Undet 2011 har vi fått mycket uppmärksamhet från media och varit med både i Länstidningen, Corren, MVT, Östgötatidningen och Radio Östergötland

Vi har flera nya medryttare nu vilket är jättekul och det är så roligt att se hur eleverna och verksamheten utvecklas, vi hoppas på att 2012 ska bli ännu bättre!

2011 går också till historien som kardborrens år! Aldrig förut har hästarna haft så mycket kardborrar...

 

God fortsättning!

Önskar alla vi från

Kolsbro Häst & Fritid

 


God Jul!

Efter två kalla vintrar känns det ganska skönt med en mildare vinter tycker jag. Helt okej att stå ut med leran. Ingen frusen ridbana utan det går bra att rida. Lite mörkt är det ju, kunde kanske lätta upp med lite snö, men helst inte för mycket

Vår luciashow lyste också upp i mörkret! Det var jättemysigt och alla var jätteduktiga. Stort tack till alla som hjälpte till, deltog och kom och tittade. Tåkern bygdens ridklubb var också här och sålde lotter och preenterde sig. Jag hann inte ta några kort så om någon har fått en bra bild så maila gärna mig så jag kan lägga ut på hemsidan.

Nu är lektionerna slut för i år men vi har flera aktiviteter på jullovet, uteritt, läger, hyra häst, skötarkurs och julkul. Läs mer under på gång. Frågor och anmälningar till Lotta 0702-676 376.

Den 9/1 börjar terminen igen för dig som är fodervärd eller medryttare. Ridskolan startar vecka 9. 27/2. Information kommer i januari till de som anmält sig. Vill du börja rida så hör gärna av dig. Vi har också plats för flera fodervärdar och medryttare.

Det känns kul att ridklubben börjar komma igång och vi hoppas på ett bra och roligt samarbete. Missa inte årsmötet i januari, mer info om tider kommer senare. Läs mer om ridklubben här

Per, Matilda och jag håller på att flytta till "slottet" huset där vi avslutade spökkvällen. Det känns jättebra, vi får större, jag har fått ett eget kontor att bre ut mig med mina papper i   Och vi får närmare till stallet, man ser stallet från vårt sovrumsfönster. Huset har två lägenheter så vi hoppas kunna använda det en del i verksamheten också.

Passar på att önska alla en riktigt skön och härlig jul och gott nytt år!

Hoppas vi ses/ Lotta


Stallhälsning

Helgen har varit blåsig och det har regnat en del. Nu är det leriga hästar som gäller, även om man borstar de fina ena dagen kan de komma in och se ut som lermonster nästa dag igen, bara att kämpa på och borsta

10Lordi har flyttat till Stockholm till en fodervärd där, han ska stanna där till sommaren är det tänkt. Om de inte vill köpa honom då kommer han tillbaka.

Vi gör lite ändringar i fodervärd/medryttar systemet till nästa år. Terminen delas in i tre perioder, höst - vinter och vår. Man kan boka sig för en period i taget och sen förlängs det automatiskt om man inte säger upp sitt abbonemang för då upphör det när perioden slutar.

Tanken är att alla hästar ska ha en fodervärd eller två medryttare. De hästar som inte kan ha en fodervärd/medryttare vill gärna ha en skötare så att de också blir ompysslade!

Man kan också välja på två olika prisnivåer, med eller utan stalltjänst. Läs mer om detta här!

Nytt blir också att man kan vara skötare på en häst. Det kostar ingenting och man kan välja om man vill ha stalltjänst. Det är i första hand de hästarna som inte har någon fodervärd/medryttare som vill ha skötare. Kravet är att man rider hos oss, självständigt ska kunna hämta sin häst från hagen och ta i och borsta och att man går en skötarkurs. Vi kommer att ha en skötarkurs på jullovet 2-3/1. Hör av dig till Lotta om du är intresserad.

 Det är ju kul ju flera vi blir som träffas och umgås i stallet

Vi övar också till Luciashowensom vi ska ha den 11/12 kl 16:00. Men vi har plats för flera som vill vara med så tveka inte att höra av dig om du är intresserad.

 

 

Stallhälsningar/Lotta

 

 


Vinter

Nu har alla hästar stallats in/flyttat in i lösdriften. Kan inte minnas att vi har haft hästar ute så här länge förut. Lektionshästarna har förståss sovit inne ett tag redan. Clara och jag tänkte att vi skulle börja med täcken, men solen värmde ute så det kändes mer som vår än vinter idag så det får vänta till en annan dag   Idag var det så varmt att vi satt ute och fikade på förmiddagen.

Ni har väl inte missat att vi har många aktiviteter fastän ridskolan har tagit lite vinteruppehåll.

Idag har vi haft ponnypyssel med tömkörning. Vi tömkörde Grim och Hugo och de var jätteduktiga, det var tjejerna som körde också fastän det var första gången de gjorde det! Vi kommer ha ponnypyssel varje tisdag tom vecka 50.

Anmäl dig till Lotta om du vill vara med. Det går bra att komma med skolbussen på eftermiddagen och sedan får förädrar hämta mellan sex och halv sju. Pris 120:-/gång eller 500:- för 5 ggr. Ta med eget fika eller köp hos oss för 10 kr.

Onsdagar har vi voltige kl. 16:30. Vi håller på ca 1 timme och övar vår balans på hästryggen, hoppas kunna visa upp resultatet på Lucia showen söndag 11/12 kl 16:00! Läs mer om aktiviteterna under på gång

 Per har gjutit golv i magasinet idag där ska bli en liten verkstad, skönt att äntligen ha en plats för alla verktyg och reparationer.

Ha det bra!

MVH Lotta


Höstaktiviteter

Nu har det varit full fart i stallet

Terminen avslutades som vanligt med hubertusjakt, som alltid är lika trevligt. Det blir ju både uteritt, hoppa ute på "naturhinder", rävjakt, korvgrillning och trevlig samvaro. Det var jättekul och vi hade byggt lite nya hinder så att även nybörjarna fick hoppa. Grattis Moa och Petra som fångade årets rävar!

Oktober 2011 085 Oktober 2011 098

 

 

Stich, Per och jag var på Elmia lantbruksutställning, vi hade en mysig dag.

Oktober 2011 059 Oktober 2011 036

Årets tema var djur och inomgårdsmekanisering. Det fanns mycket att titta på och inspireras av!

 

Novemberlovet var fullt av aktiviteter!

Läger, banhoppning, dressyrprogramridning och veckan avslutades med spökkväll

IMG_0044

Nu är höstterminen slut, den här veckan har vi igenridningsvecka och sen drar vi igång med vinteraktiviteter.

Det blir full fart med lektioner, ponnypyssel, voltige, uteritt och knatteridning, läs mer under på gång.

Boka dig för att vara med på aktiviteterna på tel/sms 0702-676 376

Vi kommer att ha en luciashow i år med, det blir den 11/12 kl 16:00. Missa inte det!

Vecka 51 har hästarna vilovecka och vi har inga aktiviteter.

Just nu njuter vi av hösten och längtar inte efter snö och kyla, hoppas på en mild vinter så vi kan ha mycket verksamhet


Härlig höst

Idag har vi haft en härlig höst uteritt. Vi red en längr tur mot vättern och  över susa kulle. Underbart väder och glada hästar och deltagare

 

DSC_0669DSC_0676

 


Vi var med radio!

Vi har fått inneboende i en av våra stugor. Clara och hennes pojkvän Tim har flyttat hit från Halmstad. Kul tycker vi att få ha dem nära. Vi hoppas att de hittar jobb här i närheten och kan vara kvar, kanske skaffa sig ett större boende oxå

Clara och Tim hjälper till på Kolsbro med och det är ju alltid bra med extra arbetskraft. Idag har jag och Clara haft ponnypyssel med 15 glada barn och tolv ponnysar!

Idag har vi också varit med i radio östergötlands nyheter med anledning av bildandet av ridklubben  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=4722531&sida=2

Nu hoppas vi att vädret håller i sig så vi kan pressa in vårt ensilage den här veckan.

Claras gamla ponny Joel har fått en ny ägare och vi önskar dem lycka till. Jonna heter hans nya ryttare och hon har en egen blogg där man kan läsa om Joel och hennes andra ponny Tin Tin http://tintinqb.bloggplatsen.se/

Joel

Clara & Joel

 

Massor av roliga aktiviteter på gång nu, bla höstritt 16/10 då vi tänkte rida en längre tur över Susa kulle, hubertusjakt och roliga novemberlovsaktiviteter som läger, spökkväll, banhoppning och dressyrprogramridning, välkomna!

 


Pyssel!

Idag har vi haft ponnypyssel meb ponny agility. Det var jättekul, vi skulle ha haft mera tid bara, två timmar går fort när man har roligt. Vi har inte övat agility förut med ponnyerna men många av övningarna liknar ju de vi gör i trail. Fanny var duktigast och gjorde allt som om hon gjort det förut, underbar ponny, 24 år still going strong!

Mer bilder här

 Ponnypyssel

Vi har pysslat med staket också denna veckan och hästarna har fått nya hagar.

Hästarna i ny hage

 

Det har ju varit mycket bete i år och våra hästar går fortfarande ute. Nu ska det bli varmare också - brittsommar, härligt

Vi har hämtat hem Tjalle och Ronja från Broby, de får gå i en egen hage nu tills Tjalle ska åka, vill inte att han ska behöva bråka med de andra hästarna i hagen utan bara ta det lugnt.

Ronja & Tjalle

Mera pyssel; svamprensning

Svamprensning på verandan

 

och unghästträning

Unghästträning

 

Vår knatteridning på lördagar har varit jätte populär nu och det är svårt att få plats med alla som vill. Därför har vi bestämt att utöka till två grupper vid stort intresse så att alla får vara med.

Ingen föranmälan krävs, alla är välkomna lördagar 11:30!

Vänliga hälsningar

Lotta & Per


September

Oj vad tiden går fort!

Första onsdagen i september var vi på Ulrika marknad. Jag var mest intresserad av att titta på hästarna, även om vi ju har stallet fullt. De flesta hästarna verkade ha bra temperament och var i gott skick, vet dock inte hur många som såldes eftersom vi var där så tidigt på dagen att inte affärerna kommit igång ännu.

Matildas favorit var en fux som dock var lite skygg. Per gillade en av skäckarna.

Ulrika marknadUlrika marknad

Jag gillade ett cobsto som verkade ha väldigt bra temperament och den en liten ponny för att den var så söt och gosig

 

Ulrika marknad

Det är ju alltid kul att gå runt på marknaden och titta. Ulrika marknad

Vi såg också RoseMarie valla får med en av sina hundar och så köpte vi tre kartonger med kokostoppar

 

  Ulrika marknad

 

10-11 september hade vi pilgrimsritt tillsammans med pilgrimscentrum. Det blev ett jättelyckat arrengemang. Alla hästarna som var med skötte sig jättebra och vi hade bra väder, jättetrevliga deltagare, vacker natur och vackra kyrkorsom som Ewa presenterade för oss. Och Tack Bosse & Susanne för det goda fikat!!

Pilgrimsritt 2011Pilgrimsritt 2011Pilgrimsritt 2011

 Mer bilder här!

Vi har varit hos veterinären med Joggan och röntgat. Hon har en knäledsinflammation och förkalkning i ena menisken. Hon har fått behandling med kortison och medicin så nu får vi bara hålla tummarna för att hon svarar bra på behandlingen.

Missa inte våran nya aktivitet ponnypyssel som passar för dig som vill pyssla extra med ponnyerna, bland annat tänkte vi öva ponny agility

Hälsningar Lotta, Per o Matilda


Hösthälsning

Igår regnade lektionerna bort  är visst resterna av orkanen Irene som kommit hit. Vi får vara glada att vi bara får lite regn. Vi hann pressa in halm också innan regnet kom, det känns bra.

Framöver har vi många roliga aktiviteter att se fram emot. Nästa helg ska vi ju ha pilgrimsritt tillsammans med pilgrimcentrum. Vi är 8 ryttare som ska rida till Roglösa och passera flera kyrkor på vägen.

På Lördagen 10/9 kl 12:00 inbjuder interimsstyrelsen alla intresserade till allmänt möte om ridklubben.

Missa inte heller att vi startar ponnypyssel med massor av roliga aktiviteter med ponnyerna

 

Unghästar 2010 009.JPG

 

Vi hoppas på en lång och inte för kall höst, vintern kan gärna vänta ett tag

 

Matte & Quito

 

Joggan har inte blivit helt bra i sina bakben som hon haft problem med så på måndag nästa vecka ska hon åka till veterinären. Vi får hålla tummarna för att de kan hitta problemet och hon kan bli bra igen.

Tjalle har ju gått på bete i Broby hela sommaren med unghästarna. Det har varit en härlig sommar för honom men tyvärr blir han inte bättre. Han är ju 24 år gammal och kommer att få avsluta sitt liv och flytta till trapalanda

.Tjalle

 

Nu har vi ju Benjamin i stallet så vi har stora hästar så vi klarar oss. Vi får väl se om Amanda vill ta tillbaka honom sen när hon kommit igång på sitt nya jobb eller om någon köpare dyker upp. Då får vi fundera på att skaffa en stor häst till.

Härlig höst önskar vi från Kolsbro!

 RSS

 

 MIXTRA 

blev 2019 års

"alla hjärtans häst"

 

med 31,3%  av rösterna

Mixtra2

 

 OLIVIA    

blev 2016 års

"alla hjärtans häst"

med 37,5% av rösterna

Olivia

 

 

  CLOUDY

blev 2015 års

"alla hjärtans häst"

med 28,1% av rösterna

20101120 105

 

 FANNY

blev 2014 års

"alla hjärtans häst"

med

29% av rösterna

 

Fanny

 

«juli 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Kolsbro 2019
Januari
Tillbakablick 2017
Ida
Ida på kurs
Ida Bloggar om centrerad ridning!
Tråkigt och Roligt
Hästar
Sommaren!
Vår i luften

Senast kommenterade
Ida
Föl!
Vårkänsla
Skötarkurs
Hösthälsning
Junihälsning!
Ridläger
2010
Nu är det sommar
Körutflykt och hoppträning

Kategorier
Veckans övning

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008

Sommar 2013

SDC10022
SDC10009
2013-06-20_12-03-31_384
2013-07-16_17-57-03_938
2013-07-13_14-47-38_495
2013-07-07_12-37-14_430
2013-07-05_17-37-35_894
2013-07-01_14-01-00_421
2013-06-28_11-31-07_63
2013-06-19_18-28-10_981
2013-06-14_18-02-56_562
2013-06-14_19-07-40_249
2013-06-14_18-02-29_94
SDC10152
1370438773353
Långritt 16
1368286107584
1368526324155
Långritt5
Långritt12
SDC10105
Pilgrimsritt maj 2013