Blogg

Aprilväder

Tiden går fort och halva rid terminen har redan gått. Idag har det verkligen varit april väder och en hagelskur gjorde att dagens första ridkurs fick ändras så vi smörjde utrustningen istället, det gjorde ni jättebra   sen klarnade det upp och nästa grupp kunde rida, men jag tog fram vinterjackan och mössa!

Förra veckan var i alla fall varm och skön och några av hästarna fick ett välbehövligt vårbadHästbadHästbad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har hämtat hem Benjamin som ska bo hemma ett tag eftersom Amanda ska flytta. Det är kul att få ha Benjamin i stallet och Bosse ska vara fodervärd åt honom.

 

 Benjamin

 

 

Unghästarna och ponnyerna har fått gå ut på sommarbete nu och sover ute på natten, kolla hur Puck har Qrumelur som huvudkudde!

Vila i hagen

 

Vår kalv Jackie har blivit helt bra i sitt ben och kan leka med sin kompis junior nu  Jackie & Juniorpå besök i kohagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snart är det dags för Riddarspel på Ekenäs 14-15/5 och nu på söndag har vi repetition kl 14:00, Välkomna då alla riddare!

Östgötatidningen v. 17

repotage om vår riddargrupp!

Söndagen 5/6 har vi terminsavslutning för ridskolan med KM I GYMKHANA (Kolsbro mästerskap i lekar till häst) Missa inte det!!

Vi ses   Lotta


Påsklovet

Vi har haft en härlig vecka med underbart väder och roliga aktiviteter. På tisdagen hade vi hoppning där några elever blev godkända för märke 1. Sen red vi en clear round bana, det är inte lätt att lära sig banan, hålla rätt tempo och rida bra vägar men alla kämpade väl och några rosetter fick vi dela ut   Vi avslutade med höjdhoppning!

Onsdagen hade vi riddarspel med prova på! Det var jättekul och många passade på att pröva att rida med vapen, både barn och vuxna, alla hjälpte varandra och vädret var vackert! Hästarna var glada och blev jättepigga! Östgötatidningen var här också och gjorde repotage så på torsdag kan ni läsa om oss och se bilder. Tack alla ni som hjälpte till att göra detta till en rolig aktivitet. Den 8:e Maj kl 14:00 har vi genrep inför Ekenäs riddarspel 14-15/5, då hoppas vi att alla som ska följa med till ekenäs har möjlighet att komma och gärna att ni har medeltida klädsel. Undrar ni något så hör av er till Lotta, Per eller Stich.

På torsdagen hade vi rykttävling och dressyr!

RykttävlingDressyr

 

 

 

 Mer bilder från ser ni här!

Vi fick en kalv också söndagen 17/4 som hade problem med överkotning, så då blev det lite extra pyssel och vi fick linda hans ben och stödfodra med nappflaska. Allt gick bra och Jackie Chan som kalven fick heta mår bra och nu kan han gå utan bandage

Jackie Chan

Jackie Chan

 Under påskhelgen fick vi lite ledigt och så kom alla tjerna och hälsade på     Vi hann rida lite unghästar, äta god påskmat och ha picknick på Omberg.

Ronja & Drömmen

 

 


Föl!

Bellona har fölat!

Kvällen den 12/4 åkte Matilda och jag för att se till Bellona som skulle föla. Hon var svettig men inget föl, klockan var väl ca 22:15 och det tog bara en kvart så var fölningen igång. Bellona är ju en van och duktig mamma så allt gick bra. det var jättekul att få se hela fölningen!! Det blev en hingst som vi har döpt till Sputnik eftersom han föddes 50 år efter den första ryska rymdraketen   Han är pigg och glad och verkar vara en cool kille. Rödskimmel med oregelbunden bläs.

 

Sputnik

SputnikSputnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler bilder ser ni i fotoalbummet!

 


Ridskolestart

Igår drog ridskolan igång igen efter vinteruppehållet

Det känns skönt att komma igång nu när det äntligen blir lite ljusare på kvällarna. Hästarna är också piggare nu när det blivit ljusare och jag tror de tycker det är roligt att börja jobba igen.

Det är fortfarande lite hårt på ridbanan så det blir mycket skrittarbete och lite trav, vi väntar med galoppen för att vara rädda om hästarnas ben. Men lugn igångsättning verkar passa ryttarna ganska bra också, och för att träna rider vi utan stigbyglar och då blir det tillräckligt jobbigt ändå

Vi har harft ett mysigt miniläger på sportlovet, 10-15 grader kallt men strålande solsken och vindstilla. Det är fantastiskt vad solen kan göra stor skillnad, när det sen blev -5 grader mulet och lite blåst så fryser man mycket mer.

Vi har också haft en kurs i horsemanship/ säker hästhantering en halvdag och ska ha en fortsättning på den lite längre fram.

Vårhälsningar

Lotta & Per


Vi går mot ljusare tider!

Nytt år och nya möjligheter!

Det känns att dagarna är längre nu och vi börjar längta efter våren.

Drop in ridningen ligger bokstavligen på is nu, eftersom hela ridbanan är som en skridskobana. Men så fort den blir ridbar (isfri) så sätter vi igång igen.

Jag längtar efter att få komma igång med ridskolan igen och det tror jag hästarna gör med

Dessförinnan har vi planerat lite aktiviteter:

Missa inte vår Märke 1 kurs som startar v.4, Kurs i hästhantering/horsemanship och sportlovsaktiviteter! Läs mer undet På Gång

Edison och Hugo är friska nu. Petra har satt igång Edison och de har just fått börja galoppera, Hugo busar för fullt i hagen med Puck och Qrumelur. De har kastrerats och är nu valacker. Skönt för då blir det lite lugnare och lättare med hagplaneringen när de kan gå med stona med.

Bellona är dräktig och kommer förhoppningsvis få en fin fölunge i sommar. Sara är vi inte säkra på om hon är dräktig men om det är så vore det kul.

Länstidningen har varit här och gjort ett repotage om oss!!

http://lanstidningen.se/index.php?page=4775333878c4a&link_id=4759934c12472&lang_id=0

Följ länken så kan du läsa vad de skrev.

/Lotta

 

 


2010

Nu går 2010 mot sitt slut. det är lite lungnare i stallet så här mitt i vintern men lite aktiviteter har vi ändå. I morgon ska vi ha julkul och på annandagen hade vi uteritt. Vi tar gärna emot fler ridsugna som vill rida ut, boka med Lotta 0702-676376.

På ridbanan är det lite mycket snö just nu men jag hoppas vi kan skotta där så vi kan komma igång med drop in ridningen igen den 10/1.

Ännu mera snö och vinter hade vi i januari, rekordkallt -27 grader och snörekord för förra vintern, vår rekordgädda vägde 8 kg!

Friggeboden

Terminen kom igång i alla fall och våren kom så småningom och sedan avslutade vi med en jättetrevlig hopptävling för alla elever!

Avslutning 2010

Under sommaren fortsatte träning och en del tävling. Alla unghästarna blev inridna och vi skördade hö och ensilage.

Vi var ochså riddare först på Ekenäs i pingsthelgen och sedan på Vadstenagille i augusti, det var nog årets höjdpunkt tyckte många

Vadstenagille

Hösterminen gick fort, vi hade en härlig höst som avslutades med hubertusjakt med busiga och glada hästar, duktiga ryttare och vackert väder!

Hubertusjakt 2010

En höjdpunkt under året tycker jag var julshowen med luciatåg som filmades av östnytt så vi kom i tv!!

Vi vill tacka alla våra trevliga kunder för ett underbart år!!

Nu ser vi fram emot 2011 och nya äventyr...

Nyårshälsningar från oss alla på Kolsbro Häst & Fritid


Julshow

Idag har vi haft julshow, stort tack Zola, Petra, Maja, Louise, Tove och Erica, ni var jätteduktiga och det har varit jättekul både att träna och själva uppvisningen idag. Strålande vinterväder och som grädde på moset kom Östnytt och filmade så vi fick vara med på TV!!

Om ni missade tv sändningen kan ni se det på svt.se/ostnytt

Julshow

JulshowJulshow

 

 

 

 

 

 Vi har pyntat i stalletJul i stallet 001Jul i stallet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med mycket snö och studiedag passade vi på att prova  att tolka på skidor, inte så lätt, vi kommer att ha mer tolkning på julkul på jullovet för er som vill vara med

Tolkning

 

Vi har en kattunge från Sockans kull kvar till salu för 100.- och så har vi en liten hittekatt som också vill ha ett nytt hem, ring Lotta 0702-676376 om du har ett bra hem till dem, de är båda honor, skölpaddfärgade (trefärgade) och leveransklara, 12 veckor nu vid lucia.

Mumma & Lilla B

Glad Lucia!


Oj vad kallt...

OJ VIKEN VINTER DET BLEV...

Tur att vi hann avsluta ridterminen innan snöovädret. Idag var det 20 grader kallt och strömavbrott när vi kom till stallet i morse, så vattnet hade frusit

Just nu är det snö på ridbanan men vi räknar med att skotta så att vi kan ha lektioner där igen. Om det är över 10 minusgrader eller väldigt blåsigt ställer vi in träningarna. Alla fodervärdar och medryttare är välkomna som vanligt och rider ut istället.

Det är mycket aktiviteter i stallet i alla fall, märke 1 kurs, lektioner och träningar inför julshowen. Dessutom tar ju stallarbetet mera tid när hästarna inte går ute lika mycket. Vintern är ju också en bra tid för planering, snart kommer information om sommarens ridläger

Om du vill börja rida i vår så tveka inte att höra av dig.

Hästarna mår bra trots kylan men blir extra pigga av snön. Petra har börjat sätta igång Edison och han verkar bli bättre och bättre men vi väntar med galopp till efter jul.

Vi kommer ha en JULSHOW söndagen den 12/12 kl. 14:30 med uppvisning, fika, ponnyridning och luciatåg - välkomna!

Vi har också planerat roliga aktiviteter på jullovet, läs mer under på gång.

vinterhälsningar Lotta

 


Vinter

Vi har fått upp en port för foderkammaren och tätat ventilationen i taket som var för stor så det snöade in, vattnet fungerar i spolspiltan och alla djuren har fått komma in, hästar & kor, känns som om vi är rustade för att klara vintern nu

Tuva Li

Vi har flera aktiviteter på gång även om ridskolan har lite vinteruppehåll. På måndagar har vi märke 1 kurs och lektion för medryttare + drop in.

Vi tränar till julshowen och luciatåget på tisdagar 16:30, fredagar 16:00 och lördagar 13:00.

Vi ska ha uppvisning Söndagen 12/12 kl: 14:30 då är alla hjärtligt välkomna att titta, fika och rida ponyridning!

Vill du vara med i showen så är du välkommen på träningarna, hör av dig med ett sms till Lotta 0702-676 376

Drop in ridning har vi också Onsdagar 17:00 Märke 1  och 18:00 fodervärdar , Lördagar 9:00 vuxna, 10:00 ridlekis, 11:30 knatte, Söndagar kl. 9:00 har vi uteritter för ridvana ryttare. Anmäl er via sms: 0702-676 376 välkomna!

Vi har fått lite bilder från novemberlovets banhoppning...

Banhoppningsträning v.44Banhoppning

Banhoppning

 

...och rykttävlig!

 RykttävlingRykttävling

 

 

 

 

 

 

 

 Hugo har blivit bättre och har börjat få gå ut i hagen tillsammans med Edison, han är jätteglad och de busar mest hela tiden

Hugo & Edison

Fler bilder ser ni här

 

Vi har haft en kiropraktor hos oss som har behandlat Tjalle så vi hoppas han också är "fit for fight" snart. Kiropraktorn behandlar både hästar och människor, han fick knacka på Joggan, Cloudy och Per också. Han kommer igen den 13/12 så om någon vill bli behandlad så hör av er så bokar vi in er! 

På lördag 27/11 kl. 14:00 ska vi julpyssla och julpynta i stallet, alla som vill vara med är välkomna!

Vi planerar också massa kul aktiviteter under jullovet, läs mer under på gång.

Vi ses!


Härlig höst!

Vi har haft en härlig höst med fullt upp med aktiviteter, den sista söndagen i Oktober hade vi hubertusjakt med många glada deltagare, pigga hästar och vackert väder!

 

 

Hubertusjakt 2010Hubertusjakt 2010

Hubertusjakt 2010

 

  

På novemberlovet har vi haft flera roliga aktiviteter, miniläger, rykttävling, spökkväll och så dressyr och hoppning, det har varit jättepopulära aktiviteter med många deltagare - KUL!

Under hösten har vi också haft en praktikant två dagar i veckan, det är Gabriella som rider hos oss.

Gabriella & Mixtra

 

Clara har kommit hem från Australien där hon verkar ha haft en jättehärlig tid

Australien

 

 

Dagarna blir kyligare och kortare och vinterrutinerna tar över i stallet och på ridskolan som tar lite vinteruppehåll, vi har fortfarande drop in ridning när vädret tillåter, hör gärna av er om ni vill rida, läs mer under på gång

Dags att sätta täcken på hästarna

Joggan

 

Cloudy

Cloudy hoppar högt!

 

Idag har vi haft saluvisning, tyvärr väldigt få besökare och inga sålda hästar   Men alla hästarna skötte sig jättebra och var jättefina, så vi har fortfarande flera fina ponnyer till salu!

Stort tack till alla som hjälpte till idag med stallet, fikat och hästarna, ni var superduktiga!!

 

Fler bilder från hubertusjakten, mm ser ni här!

Hösthälsningar Lotta & Per

 RSS

 

 MIXTRA 

blev 2019 års

"alla hjärtans häst"

 

med 31,3%  av rösterna

Mixtra2

 

 OLIVIA    

blev 2016 års

"alla hjärtans häst"

med 37,5% av rösterna

Olivia

 

 

  CLOUDY

blev 2015 års

"alla hjärtans häst"

med 28,1% av rösterna

20101120 105

 

 FANNY

blev 2014 års

"alla hjärtans häst"

med

29% av rösterna

 

Fanny

 

«september 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Kolsbro 2019
Januari
Tillbakablick 2017
Ida
Ida på kurs
Ida Bloggar om centrerad ridning!
Tråkigt och Roligt
Hästar
Sommaren!
Vår i luften

Senast kommenterade
Ida
Föl!
Vårkänsla
Skötarkurs
Hösthälsning
Junihälsning!
Ridläger
2010
Nu är det sommar
Körutflykt och hoppträning

Kategorier
Veckans övning

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008

Sommar 2013

SDC10022
SDC10009
2013-06-20_12-03-31_384
2013-07-16_17-57-03_938
2013-07-13_14-47-38_495
2013-07-07_12-37-14_430
2013-07-05_17-37-35_894
2013-07-01_14-01-00_421
2013-06-28_11-31-07_63
2013-06-19_18-28-10_981
2013-06-14_18-02-56_562
2013-06-14_19-07-40_249
2013-06-14_18-02-29_94
SDC10152
1370438773353
Långritt 16
1368286107584
1368526324155
Långritt5
Långritt12
SDC10105
Pilgrimsritt maj 2013