Blogg

Händelserik vecka

Det har varit en händelserik vecka. Började i måndags med att de kom och grävde för våra lyktstolpar så nu har vi belysning på ridbanan!!

Passade på att gräva för el ledning till magasinet också och till friggebodarna, vi har köpt en friggebod till och gjort två nya grunder så vi ska flytta den andra med så de hamnar i Quitos hage, blir jättebra för sommarens ridläger   Blir väldigt lerigt när man gräver upp gårdsplanen bara, tur att man inte gör det så ofta

I onsdags hände en hemsk olycka när Petra och Zola var ute och red. Hugo blev rädd och Zola ramlade av och sedan fick Hugo för sig att han skulle hoppa över en trappa in över ett staket, en planka gick sönder och stackars Hugo fastnade med bakbenet i taggtråden och kunde inte komma loss. Per och Matilda fick komma och när vi fått loss honom fick vi ta transporten hem, han var väldigt chockad och hade ont så det var inte lätt att få in honom i trailern heller. Som tur var så hade senan klarat sig och veterinären kunde sy ihop såret. Nu har han bandage och boxvila, men han är vid gott mod och vi hoppas verkligen att han ska bli fullt frisk igen även om det tar ett tag.

HugoHugo

 

 

 

 

I fredags var vi på Elmia och tittade på jättestora maskiner...

ElmiaElmia

 

 

 

 

 

 

  Lotta


Hösten är här!

Hösten är här, idag blåser det höststorm. Men ännu är det fint väder, brittsommar ska inträffa runt 7:e oktober läste jag, hoppas det stämmer.

Clara har det jättebra i Australien, rider ca 2 hästar om dagen och det är 25 grader varmt, alla är jättesnälla!

Maple har kommit hem och Dream har flyttat till Frida, vi hoppas att de ska komma bra överens, Dream är ju en ponny med ganska mycket egen vilja.

Wilma har också kommit hem från sin utbildning hos Ida och igår gick hon sin första ridlektion! Det gick bra hon är pigg och snäll men lite ovan än så länge.

Vi har fått jättestort intresse för vår rykttävling,  spökkväll och hubertusjakt - kul!

Det finns fortfarande platser kvar på minilägret och banhoppningen/programridningen.

Nu är det bara 3 veckor kvar på terminen. sen börjar drop in ridningen, om vi får en fin höst hoppas vi på många deltagere.

  Lotta

 

 

 


Veckan som gått...

Idag har Amanda och jag varit i Söderköping och Amanda och Benjamin hoppade 1.10. De fick en jättefin runda men tyvärr ramlade en bom på sista hindret i grunden så de kom precis utanför placering.

Förra helgen var Amanda och Benjamin med på träning för Arnold Assarsson i Sjögestad, det var jätte bra övningar och han hade en väldigt bra syn på hästarna och träning. Lång framridning med focus på lösgjorda hästar som gick att reglera framåt och tillbaka.

I fredags var jag och hämtade Drömmen hos Clara i Halmstad. Clara åkte till Australien på Lördag morgon!! En lång resa hon kom fram idag ca kl 10:00. Vi var nervösa både Clara och jag för att hon skulle åka så långt alldeles själv. Hon ska praktisera på en ridskola i västra Austarlien i 5 veckor. Jag är lite avundssjuk också   Hoppas få lite bilder och info om hur hon har det senare.

Vår kattunge Silke försvann i lördags och var borta i flera dagar, jag trodde aldrig jag skulle få se henne igen  , men i Onsdags när jag hade träning för fodervärdarna kom hon tillbaka!

Som Petra sa "det var dagens höjdpunkt"

Nu har Silke fått ett halsband med namn och tel nr om hon får för sig att ge sig ut på äventyr igen, men just nu verkar hon vara helt nöjd med att vara hemma och charmar alla i stallet.

I måndags regnade det men sen har det varit fint, hoppas på en fin oktober.

Missa inte allt som händer hos oss på novemberlover vecka 44.

Vi ses!

/Lotta


Hälsningar från unghästar

Vi har fått hälsningar från våra unghästar som är utlånade.

Först ut är Miss Maple:

Nu kommer äntligen en hälsning från oss. Allt är bara bra. Maple sköter sig jättebra. Hon är en mycket lugn trygg och lättlärd ponny. Verkar trivas bra. Frida har ridit henne varannan dag ungefär. Hon har ridit ut i skogen själv med henne och det har gått jättebra men har  även ridit  ihop med andra hästar och det har också gått bra. Rider henne även på vallen och där är hon mycket fin. Bjuder bra framåt i både skritt och trav. Hon travar på fint både i åttor och i volter och är naturligt lösgjord. Mycket lydig har inte hittat på något bus hitills. Har även galopperat på vallen och hon fattar rätt galopp i båda varven.Hon är lite ömfotad på våran grusväg men Frida rider henne bara på vallen eller i skogen. Tänkte vi skulle åka ner till ridhuset i Ödeshög någon gång och trava över lite bommar. Hon är mycket trevlig i all hantering och kratsa hovar är inga problem längre hon lyfter hovarna själv. Vi hade hovslagaren hos grannen för ett par veckor sen. Då bad jag honom kolla över hennes hovar och verka dom lite. Även då var hon lugn och snäll.

Miss MapleMiss Maple

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och från Fiddeli...

Hej hej!

Allt går kanon med Fideli.
Hon verkar trivas bra här.
I helgen när Tiffany red Fideli så travade dom.
De har haft ett tag som dom bara myst och lärt känna/lita på varann.
Hon sköter sig jättebra i ridningen, ingen avkastning än så länge.

Fideli och jag har haft lite delade meningar om hur man sköter sig i stallet och stallgången
och när man blir verkad.
Men vi har kommit överens om att man absolut inte kan stegra och hoppa runt när hovarna lyfts upp.
Hon var inte starkare än mig så jag höll kvar och hon blev förvånad....
Men överlag fungerar allt hur bra som helst.

Hon står kvar själv i hagen när Tiffany rider Sandra, det ända som händer är att hon ger ifrån sig ett gnägg
och sen när vi kommer tillbaka så kommer hon i 120 och är lycklig för att få sällskap igen.

Fiddeli

Ronja

 

 

Ronja sköter sig jättebra och det gör Drömmen med. hon är ju hos Clara i Plönninge men jag ska hämta henne nästa vecka för Clara ska åka på praktik i Australien!!


Vad händer i höst?

Vi har planerat in massor av roliga aktiviteter

Bland annat hubertusjakt som vi hoppas ska bli en tradition, den blir den 31/10 samma datum som förra året men i år är det en söndag.

Matilda har specialidrott på fredagarna, det är jättekul. Tänkte också dra igång specialträningar den 1/10, det blir 5 tillfällen med dressyr, hoppning, sitsträning mm.

novemberlovet blir det miniläger, banhoppning, höjdhoppning, programridning, rykttävling och spökkväll!!

Vecka 45-50 blir det drop in ridning som vanligt och så startar vi en Märke 1 kurs för de som vill ta märke 1, Du ska gå i en märke 1 nivå på ridskolan eller ha klarat märket guldhästen för att vara med.

Hör av dig till Lotta i stallet eller på tel/sms 0702-676 376 om du är intresserad av att vara med på någon av aktiviteterna.

Ni har väl inte missat att Petra har ponnyrining för de minsta barnen på lördagar kl 12:00. Det kostar 20 kr för att rida 2 varv. Välkomna!

Nu har jag också laddat upp massor av nya bilder på våra små ponnyer som är till salu. 

Idag har vi haft underbart väder på lektionerna och en jättehärlig uteritt på eftermiddagen. Sen hann Petra rida Olivia och hoppa så jag kunde filma. Önskar mig en bättre kamera, inbillar mig att filmen ska bli bättre då... resultatet kan ni se här

Vi ses!

 


Ridskolan och fodervärdar

Nu är det full fart på ridskolan! Jättekul!

Alla eleverna och hästarna är jätteduktiga

Grupperna börjar bli fulla men det finns några platser kvar ännu, så tveka inte att höra av er om ni är intresserade. Läs mer under flikarna ridverksamhet eller på gång.

Vi planerar att köpa in en till stor häst, flera av våra hästar är ju lite äldre så lite rekrytering kan behövas.

Vi vill gärna ha flera fodervärdar också. Att vara fodervärd är ju en möjlighet att prova på hur det är att ha en egen häst. Fördelarna är att man inte blir lika bunden eftersom vi ansvarar för hästen och den dagliga skötseln. Det är också jättebra att vara i ett stall där man får hjälp och så är det ju jättekul med kompisar och träning.

Vi vill gärna att fodervärdarna ska träna och kanske pröva på att tävla, så varje termin försöker vi hitta på något kul som att åka iväg på banhoppning, mm.

Fodervärdarna fortsätter ju hela terminen även när ridskolan har vinteruppehåll, och då blir det ännu mer som att ha en egen häst eftersom det inte är lika många lektioner. Då kan man passa på att åka till ridhus ibland och träna.

Just nu har vi 4 ponnyer som gärna vill ha en fodervärd: King, Mixtra, Pretty Woman och Grim.

Läs mer om dem under flikarna hästar och på gång.

Tag kontakt med Lotta om du är intresserad.


Höstmånad

Vi har hämtat hem unghingstarna Puck och Qrumelur från sommarbetet utanför Malexander.

Puck & Qrumelur

De har vuxit upp och blivit ståtliga ettåringar   Nu går de i hagen med Lordi, William och kossorna Stella och Stina. Så snart det blit lite kallare ute så ska vi kasterera dem är planen.

Unghästar & korLordi & Lotta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På vägen stannade vi och tittade efter kantareller och hittade massor, jag har inte sett så mycket svamp i skogen på flera år, härligt!

 

Kantareller

Vi har fått rapport från Marie och Frida i Ödeshög som lånar Maple att hon sköter sig fint, hon verkar trivas med sina nya kompisar

Miss MapleMiss Maple

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hösthälsningar från oss på Kolsbro

 

 


Veckan gick fort!

Första veckan på höstterminen har gått jättefort. Det är kul att träffa alla gamla och nya elever igen!

Vi har några nya ridgrupper och det finns fortfarande lite platser om ni vill börja rida. Mest plats finns i vår nya ridlekisgrupp på torsdagar 16:30-18:00 som är för barn från 6 år.

Vi vill också ha flera fodervärdar och medyttare!

Tråkigast just nu är vädret, regn, regn, regn   hoppas på lite sol framöver och en fin höst, gärna lite mildare vinter än i fjol med.

Mera tråkigheter; Edison är halt, han har troligtvis stukat sig i hagen och fått en sträckning i senan, hans fodervärd Petra rider på Quito så länge.

Våran ena stallkatt, Ragge  , har blivit överkörd. Hon blev 4 år och var en underbar katt. Vi har sparat hennes unge, Silke som blir vår nya stallkatt, hon är såå sööt!!

Silke

I måndags var Rebecka här och fotade våra unghästar så nu finns de på hennes hemsida: visselmyra, vi har flera trevliga unghästar till salu, från 3-6 år, alla ridna och med bra temperament   Läs mer under till salu

Här är lite bilder från Augusti - kräftmånad!!

KräftorKräftor

KräftorKräftor

 

 

 Hoppas vi alla får en härlig höst!


En vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar på sommarlovet för Matilda & Clara, bara en vecka kvar i stallet och massor som vi vill hinna med.

Den här veckan har varit ganska lugn, skönt ibland att hinna med lite annat än jobb. I måndags var jag o tjejerna i Jönköping och shoppade hela dagen   helt hästfria.

I tisdags körde vi Nemi till min kompis Elisabeth som ska ha henne som sällskap till sin ponny och så ska hon jobba med henne och utbilda henne. Nemi är ju en väldigt försiktig häst så det får ta den tid som behövs för att hon ska känna sig trygg.

På onsdagen gick Per och jag en sväng på Skänninge marknad på kvällen, det var flera år sedan jag var där sist, riktigt mysigt var det!

Igår fiskade vi kräftor - jättekul!! Vi fick 180 st   så idag har vi kokat kräftor, bilder kommer snart... Mellis och Amanda var här också och tittade på unghästarna och hjälpte till med kräftkoket.

Sen hann vi med en sväng på Sharpman med, jag köpte nya piggborstar för att vara förberedd för höstens lera, vi har borstat så bra att de gamla har blivit utslitna.

Nu är det ju bara en vecka kvar tills ridskolan börjar igen också, hoppas hinna få klart nya sadelkammaren tills dess. detr finns fortfarande lite platser kvar i ridgrupperna och vi kommer att starta en ny ridlekisgrupp på torsdagar 16:30-18:00, välkomna att höra av er om ni är intresserade.

Första veckan på terminen 16-21 august bjuder vi alla besökare på fika i vår nyinredda friggebod under lektionstiden, VÄLKOMNA!!

Glada hälsningar från oss alla på Kolsbro


Vadstena gille

I tisdags förra veckan var vi på banhoppningsträning/clear round i Tollstad. clara och Jerry och Matilda och Cloudy. Båda hoppade 90 cm och 1 m. Några småmissar i 90 och felfria i 1m för båda två var godkänt resultat, det var första gången Matilda hoppade bana 1 m med Cloudy så det kändes bra  Matilda & CloudyClara och Jerry

 

 

 

 

 

 

 

Det är alltid nyttigt att åka iväg och träna banhoppning, hemma blir ju hästar och ryttare lätt vana vid situationen men borta reagerar de inte alltid likadant, bra träning för tävling!

Onsdag till söndag var vi på vadstenagille, intensivt men kul, blandat solsken och regn och många trevliga människor!! Vi hade med oss tre hästar varje dag, till ponnyridning och häst och vagn. Grim och Quito turades om att dra vagnen och vara på ponnyridning tillsammans med Pyttan och Evelina. Hästarna skötte sig jättebra som vanligt. STORT TACK! till Petra och Zola som var jätteduktiga att hjälpa till. VadstenagilleVadstenagille

 

 

 

 

 

 

 

Vi fick också rida/köra med i paraden varje dag och se riddaruppvisningen   men höjdpunkten var nog på lördageftemiddagen då våra riddare fick rida på de stora riddarnas bana med deras vapen (som var ganska tunga) och fick råd ooch tips av riddaren lord Ceverin av Unicorn och hans vänner. Hästarna tände också till fast de gått ponnyridning i dagarna tre.

Vi fick prova på spjut, lans mot Quintan, plocka ringar med svärd, och man mot man där vi fick lära oss att det hör till att man ska håna varandra (utan att svära), en riktigt kul eftermiddag, Tack Benny och co!VadstenagilleVadstenagille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler bilder från Vadstenagille ser ni här

 RSS

 

 MIXTRA 

blev 2019 års

"alla hjärtans häst"

 

med 31,3%  av rösterna

Mixtra2

 

 OLIVIA    

blev 2016 års

"alla hjärtans häst"

med 37,5% av rösterna

Olivia

 

 

  CLOUDY

blev 2015 års

"alla hjärtans häst"

med 28,1% av rösterna

20101120 105

 

 FANNY

blev 2014 års

"alla hjärtans häst"

med

29% av rösterna

 

Fanny

 

«september 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Kolsbro 2019
Januari
Tillbakablick 2017
Ida
Ida på kurs
Ida Bloggar om centrerad ridning!
Tråkigt och Roligt
Hästar
Sommaren!
Vår i luften

Senast kommenterade
Ida
Föl!
Vårkänsla
Skötarkurs
Hösthälsning
Junihälsning!
Ridläger
2010
Nu är det sommar
Körutflykt och hoppträning

Kategorier
Veckans övning

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008

Sommar 2013

SDC10022
SDC10009
2013-06-20_12-03-31_384
2013-07-16_17-57-03_938
2013-07-13_14-47-38_495
2013-07-07_12-37-14_430
2013-07-05_17-37-35_894
2013-07-01_14-01-00_421
2013-06-28_11-31-07_63
2013-06-19_18-28-10_981
2013-06-14_18-02-56_562
2013-06-14_19-07-40_249
2013-06-14_18-02-29_94
SDC10152
1370438773353
Långritt 16
1368286107584
1368526324155
Långritt5
Långritt12
SDC10105
Pilgrimsritt maj 2013